loader image
Çfarë ofron Tirana Center Technology?

Çfarë ofron Tirana Center Technology?

Did you know that students engaging in technical computer courses are moving ahead of the competition, by learning skills that will be important to the for the future of most industries and their career. Knowledge is power, and understanding these technologies will enable youth to compete in any educational institution or job market. Starting...

read more
Modular training “Hands On”

Modular training “Hands On”

As technology is transforming and evolving with big steps, we also have to adapt to its development as much as possible. Our knowledge and the information that we receive and collect cannot only depend on what we have obtained in school. Often when we start a new job or we want a job increase, we face difficulties because new software and...

read more
Ndryshimi TCT – Universitet

Ndryshimi TCT – Universitet

Si ndryshon universiteti nga kurset profesionale në Tirana Center of Technology (TCT)? Dy ente me qëllime të ndryshme por komplimentare të njëra tjetrës.   Në Universitet ju: Në Tirana Center of Technology ju: 1. Përgatisin si inxhinierë Mësojnë teknika 2. Ndërtoni koncepte Zbatoni koncepte 3. Jep një diplomë që tregon drejtimin...

read more
Trajnim databaze – troubleshooting

Trajnim databaze – troubleshooting

Problemet e lidhura me: 1) Service, 2) Network, 3) Login *Kontrollohet: A eshte SQL Service i ndezur si sherbim a) Master DB Corrupted? b) Model DB Corrupted? c) TempDB path not found? nslookup (name resolution) te SQL Server instance Ping Server IP A logohesh ne windows server ku eshte instalu SQL Server per te eleminuar Network-un. (Ketu...

read more
Trajnim: Investigim problemesh databaze – programim

Trajnim: Investigim problemesh databaze – programim

Kur ndodh nje problem IT duhet te jete i qete dhe i perqendruar ne problemin e ndodhur. ANALIZA – Hapat qe ndiqen: Koha e problemit? Ambjenti i problemit? Nr i perdoruesve qe i ka ndodh ky problem? Kur ishte hera fundit qe ka funksionuar ne menyre te sakte? Cfare ka ndryshuar ne sistem para se te ndodhte ky problem? Si lidhet ky problem me...

read more
Student te TCT pranuar ne MIT

Student te TCT pranuar ne MIT

Per te vleresuar nje qender trajnimesh si TCT, ku objektivi kryesor eshte te merren njohuri profesionale ne cdo fushe te teknologjise, duhen konsideruar dy komponente: puna madhore qe behet nga instruktoret per te gjithe studentet, dhe padyshim vete studentet. Jane ata, qe me deshiren e mire per te marre njohuri te reja dhe per te...

read more