loader image
LPIC1, Exam 102-500

 

Rreth Kursit

Provimi  LPIC-1  102-500 është  provimi i dytë që duhet të kalojë një kandidat, për të fituar çertifikimin LPIC- 1, pra ky kurs është vazhdimi i kursit të parë Linux Server Administrator 1 . Të gjitha objektivat  janë të njëjta me ato të publikuara në www.lpi.org për provimin LPIC 1 102-500.  

Kompanitë dhe individët zgjedhin Linux për serverat e tyre sepse është i sigurt, fleksibël dhe ju mund të merrni mbështetje të shkëlqyeshme nga një komunitet i madh përdoruesish.

Linux është vendosur në shumicën e data centers në të gjithë botën dhe menaxhon disa nga aplikacionet dhe shërbimet më kritike të internetit, madje edhe duke fuqizuar atë që ne zakonisht i referohemi si cloud. Një numër i madh i kompanive i besojnë Linux-it për të ruajtur ngarkesën e tyre të punës dhe e bëjnë këtë me pak ose pa ndërprerje apo downtime.

Në këtë kurs do të mësoni mbi shells dhe skriptimin e shells , ndërfaqet e përdoruesve dhe desktopet, detyrat administrative, shërbimet thelbësore të sistemit, bazat e rrjetit dhe sigurinë!

 

Audienca

 

Çdo kush që dëshiron të çertifikohet ne LPIC-1 dhe që ka njohuri ose ka kryer kursin e lpic1 101-500.

 

Topic 105: Shells and Shell Scripting

105.1 Customize and use the shell environment
105.2 Customize or write simple scripts

Topic 106: User Interfaces and Desktops
106.1 Install and configure X11
106.2 Graphical Desktops
106.3 Accessibility
Topic 107: Administrative Tasks
107.1 Manage user and group accounts and related system files
107.2 Automate system administration tasks by scheduling jobs
107.3 Localisation and internationalisation
Topic 108: Essential System Services
108.1 Maintain system time
108.2 System logging
108.3 Mail Transfer Agent (MTA) basics
108.4 Manage printers and printing
Topic 109: Networking Fundamentals
109.1 Fundamentals of internet protocols
109.2 Persistent network configuration
109.3 Basic network troubleshooting
109.4 Configure client side DNS
Topic 110: Security
110.1 Perform security administration tasks
110.2 Setup host security
110.3 Securing data with encryption
Ju duhet të keni kaluar provimin LPIC -1 101-500 ose të keni njohuri ekuivalente
Kursi zhvillohet në 45 orë, ose 18 seanca nga 2.5 orë. Kursi trajnohet në gjuhën Shqipe ose Angleze. Materialet didaktike shpërndahen të gjitha online.

Na kontaktoni

× Chat 09:00 - 21:00