loader image

Problemet e lidhura me: 1) Service, 2) Network, 3) Login

*Kontrollohet:

 1. A eshte SQL Service i ndezur si sherbim
  a) Master DB Corrupted?
  b) Model DB Corrupted?
  c) TempDB path not found?
 2. nslookup (name resolution) te SQL Server instance
 3. Ping Server IP
 4. A logohesh ne windows server ku eshte instalu SQL Server per te eleminuar Network-un. (Ketu logohesh me Shared Memory Protocol)
 5. A eshte TCP/IP (ose Named Pipes) Enabled ne SQL Server
 6. A duhet qe ky login te futet ne SQL Server?
  a) A eshte bere locked out?
  b) A ka permissions to connect?
 7. Nese autentikimi behet me Domain Controller a mund te lidhet SQL Server me Domain Controller?
 8. PER CDO GJE KONSULTOHU ME SQL SERVER LOG DHE WINDOWS SYSTEM LOG.

Na Kontaktoni

Tirana Center of Technology
Adresa: Rr.Durresit , Nr.53
E-mail: info@tct.al
Tel: 0676861620

Rreth TCT

 • Komuniteti
 • Kliente & Projekte
 • Software Development
 • Trajnime në Tiranë & Online

Kurse

 • MS SQL Server 2016
 • Cisco ICND1 & ICND2
 • Arkitekturë Kompjuteri & Diagnostikim
 • C++, Java & C#

Blog

 • Pse Python
 • Arsyet për trajnimin dhe zhvillimin e punonjësve
 • Kurse informatike
 • Të bëhesh programues
 

© 2020 TCT | Site Map |Terms of Use and Privacy

 Designed by TechFly